Home Tips Pelaburan Emas

Kelebihan Emas Public Gold Untuk Pelaburan Tahun 2021 Tuan Ubai

266

Apakah kelebihan emas public gold serta kebaikkan membeli emas keluaran syarikat pelaburan emas dan perak terbesar di Malaysia.

Kenapa pilih emas Public Gold?.

Public Gold syarikat pengeluar emas dan perak fizikal terbesar dan terbaik di Malaysia adalah syarikat emas yang teguh, terkenal, mendapat kelulusan Bank Negara Malaysia dan syarikat pertama di Malaysia yang mengeluarkan jongkong emas dan perak yang diiktiraf oleh Malaysia Book Of Record. Oleh sebab itulah emas dan perak keluaran Public Gold mempunyai kelebihan berbanding syarikat emas lain atau kedai emas.

Kelebihan, kebaikkan dan keistimewaan emas public gold antaranya :

Kelebihan Emas Public Gold 1 :

Emas public gold boleh di beli atau dijual 24 jam, 365 hari setahun secara online mengikut harga emas antarabangsa yang berubah setiap 20 minit. Walaupun emas dan perak public gold berbentuk fizikal, tetapi boleh di jual beli 24 jam kerana public gold menggunakan sistem booking harga beli atau jual emas 24 jam sehari melalui website atau iphone android.

Ini bermaksub emas public gold boleh di lock harga melalui website public gold dan urusan jual beli emas atau perak fizikal dilakukan pada waktu pejabat berkerja. Contohnya, harga emas rendah pada pukul 12 tengah malam, kita boleh lock harga beli emas melalui website public gold secara online dan membayar serta mengambil emas yang dibeli keesokkanya di cawangan public gold.

Kebaikkannya, pelabur emas atau penyimpan emas berpeluang mendapat keuntungan yang maksima dengan menjual emas pada harga emas tertinggi atau membeli emas pada harga terendah.

Kelebihan Emas Public Gold 2 :

Harga emas public gold adalah mengikut harga emas antarabangsa sebenar yang berubah setiap 20 minit tanpa henti 24 jam sehari. Public gold menggunakan Sistem ERP (Enterprise Resource Planning) yang stabil merangkumi 20 server yang boleh memaparkan laman web dengan informasi emas terkini. Harga emas public gold tidak berubah atau tetap pada hari sabtu dan ahad kerana urusniaga dunia tidak berubah atau ditutup.

Harga emas public gold adalah telus mengikut harga emas sebenar dunia dan sentiasa di paparkan pada website public gold secara online. Bagi melihat harga emas semasa public gold, klik

HARGA EMAS SEMASA PUBLIC GOLD.
Kebaikkannya, pelabur emas atau penyimpan emas tidak di tipu melalui harga emas yang telus.

Kelebihan Emas Public Gold 3 :

Susut nilai emas atau spread harga emas adalah terendah iaitu antara 4.5% hingga 10% sahaja. Spread harga emas atau susut nilai adalah perkara utama dalam pelaburan emas fizikal. Bagi melihat spread harga emas public gold, klik JENIS EMAS TERBAIK untuk pelaburan.

Kebaikkanya, pelabur emas fizikal atau penyimpan emas cepat memperolehi keuntungan.

Kelebihan Emas Public Gold 4 :

Harga emas public gold adalah lebih rendah dari kedai emas atau dari kebanyakkan pengeluar emas lain. Ini kerana Public Gold adalah kilang emas, bukan kedai emas iaitu mengeluarkan emas dan perak fizikal sendiri. Harga emas public gold murah kerana Public gold tidak menggunakan orang tengah untuk menjual emas, iaitu sistem jualan langsung dari syarikat public gold terus kepada pelanggan atau pengedar emas public gold.

Public gold juga mengeluarkan kos yang sedikit untuk pengiklanan produk public gold. Jongkong emas dan perak public gold di akui oleh Malaysian Book Of Record sebagai jongkong emas dan perak yang pertama dan termurah di Malaysia. Jongkong emas dan perak pelaburan Public Gold SATU-SATUNYA di Malaysia yang di iktiraf dunia, LBMA yang bebas cukai GST.

Kebaikkanya, pelabur emas public gold dapat membeli emas lebih banyak dengan nilai duit yang sama.

Kelebihan Emas Public Gold 5 :

Public gold mempunyai 18 cawangan seluruh Malaysia disamping dealer atau pengedar emas yang ramai. Public gold mempunyai banyak cawangan di setiap negeri dalam Malaysia serta beroperasi setiap hari dari 8.30 pagi hingga 6 petang kecuali cuti am. Klik lihat CAWANGAN PUBLIC GOLD SELURUH MALAYSIA untuk melihat alamat dan talian telefon setiap cawangan public gold berdekatan anda.

Kebaikkanya, memudahkan urusan jual beli emas oleh pelanggan public gold atau pengedar emas public gold.

Kelebihan Emas Public Gold 6 :

Emas Public Gold disahkan tulen dan disertakan sijil ketulenan yang sah. Emas public gold boleh di gadai di mana-mana arrahnu atau kedai pajak gadai. Bagi gold bar dan emas dinar lbma bebas gst boleh digadai di arrahnu pos tanpa di buka sampulnya.

Kebaikkannya, Barangan kemas public gold boleh digadaikan di mana-mana Arrahnu atau pusat gadaian. Gold bar dan syiling dinar kini diterima untuk digadai di semua 70 Arrahnu Pos Malaysia, semua Arrahnu Koperasi Dagang Emas (KDE) tanpa di buka sampulnya atau di uji ketulenannya.

Kelebihan Emas Public Gold 7 :

Public Gold menjamin beli balik emas walaupun ianya calar, kemek, bengkok dan sbagainya tanpa berkurangan nilai jualan emas selagi berat emas tu masih kekal. Tiada kos atau spread tambahan dikenakan. Ini adalah kerana Public Gold mempunyai kilang sendiri di Bayan Lepas untuk proses peleburan, pembentukan dan pembungkusan semula.

Ini berbeza dengan syarikat lain atau kedai emas yang terpaksa mengenakan caj atau susut nilai tambahan kerana mereka bergantung kepada pihak ketiga untuk memproses emas terpakai.

Kebaikkanya, Emas public gold mudah djual, tidak cerewet dan terjamin untuk masa depan.

Kelebihan Emas Public Gold 8 :

Stok emas public gold sentiasa ada walau dalam apa keadaan sama ada ketika harga emas menjunam atau ketika permintaan emas yang tinggi. Ini adalah kerana Public Gold mempunyai kilangnya sendiri. Public gold mempunyai fasiliti penempaan yang lengkap yang berkeupayaan mengeluarkan 15,000 kepingan emas dan perak setiap bulan. Berbeza dengan syarikat pelaburan emas lain atau kedai emas, tidak menjual atau menutup kedai sementara apabila harga emas rendah.

Kebaikkannya, Penyimpan emas berpeluang dapat keuntungan membeli emas pada harga rendah kerana stok emas sentiasa ada.

Kelebihan Emas Public Gold 9 :

Public Gold berkeupayaan membeli balik emas dalam jumlah yang besar apabila pelabur atau pelanggan menjual balik emas kepada Public Gold. Ini adalah kerana public gold menggunakan jumlah modal pelaburan yang besar iaitu melebihi RM30 juta. Pada bulan September 2011 harga emas meningkat naik tertinggi, Public Gold membayar wang jualan balik oleh pelanggan dan pengedar emas public gold lebih kurang RM2 juta sehari.

Saya masih ingat, pada waktu inilah saat yang mengembirakan saya dan pelabur emas public gold kerana dapat keuntungan dengan menjual emas scara online.
Kebaikkan, mudah dan terjamin untuk menjual emas

Kelebihan Emas Public Gold 10 :

Tiada yuran hangus dikenakan untuk menjadi ahli public gold, ejen atau pengedar emas public gold. Setiap belian emas RM30,000 dalam satu resit anda secara automatic setelah mendaftar dapat jadi dealer Public Gold dan mendapat rebat atau komisen setiap belian emas atau perak (1% hngga 2%) dan setiap jualan balik emas (0.5%) daripada Public Gold yang akan di masukkan secara automatic ke akaun bank anda setap bulanan.

Kalau beli emas RM30,000 hari ini, dan jual semua keesokannya, anda tetap jadi dealer Public Gold.
Kebaikkannya, mudah dan murah menjad pengedar atau peniaga emas fizikal tanpa perlu sewa kedai dan sebagainya. Klik CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD untuk menjadi peniaga emas dan perak public gold.

Kelebihan Emas Public Gold 11 :

Produk emas Public Gold boleh dibeli secara ansuran yang dipanggil EPP (Easy Payment Purchase). Pembelian boleh dibuat dengan ansuran selama 4 bulan tanpa faedah, cuma anda dikenakan caj perkhidmatan simpanan emas yang rendah iaitu 0.5% kerana emas yang ditempah disimpan oleh Public Gold sehingga anda membuat ansuran terakhir atau menjelaskannya.

Anda juga berpeluang menjadi pengedar emas atau dealer dengan cara belian emas secara ansuran EPP ini iaitu dengan modal permulaan lebih kurang RM4,000 sahaja. Klik BELI EMAS SECARA ANSURAN EPP untuk mngumpul koleksi emas dan menjadi dealer Public Gold.

Kebaikkannya, Berpeluang menambah emas walaupun bergaji kecil dan berpeluang menjadi pengedar emas public gold.

jongkong-emas-murah-bebas-gst KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD UNTUK PELABURAN
jongkong emas murah bebas gst

Kelebihan Emas Public Gold 12 :

Jongkong emas Public Gold berkualiti antarabangsa. Gold bar atau emas dinar public gold diiktiraf antarabangsa LBMA (London Bullion Metal association) yang di cop oleh Nadir Metal Refinery di Turki iaitu kilang emas berstatus LBMA Good Delivery. Produk emas public gold bercop LBMA bersarung memiliki ciri-ciri keselamatan bertaraf antarabangsa dimana sijil ketulenan dicetak di belakang sarung jongkong emas dan dapat pengecualian cukai gst.

Kelebihan emas berkualiti antarangsa ialah emas bernilai tinggi seluruh dunia.

Kelebihan Emas Public Gold 13 :

Jongkong Emas Public Gold bebas cukai gst dan syiling emas dinar public gold adalah satu-satunya emas dinar di Malaysia yang dapat pengecualian cukai gst. Jongkong emas dan dinar emas diiktiraf LBMA tanpa cukai public gold berstatus investment precious Metal kerana dikeluarkan oleh pengilang emas berstatus ‘London Good Delivery’.

Pembelian jongkong emas tanpa cukai gst membolehkan penjimatan 6% untuk pelabur emas public gold.

Kebaikan peembelian emas tanpa cukai gst iaitu harga emas murah dan jimat 6% dari harga belian.

Kelebihan Emas Public Gold 14 :

Produk emas public gold berbagai jenis atau tema mengikut minat pembeli dan modal pembeli emas iaitu terdiri daripada gold bar 0.5g lbma tanpa cukai gst sehingga gold bar 250g lbma bebas gst atau jongkong emas tidak bersampul yang dikenakan cukai gst. Produk jongkong emas bebas gst terdiri daripada gold bar 0.5 gram, 1 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram, 50 gram, 100 gram dan 250 gram. Produk dinar emas bebas gst terdiri daripada ½ dinar, 1 dinar, 5 dinar dan 10 dinar.

Produk jongkong emas Bungamas tanpa sampul kena gst terdiri daripada gold bar 10 gram, 20 gram, 50 gram dan 100 gram. Produk jongkong emas Tai Fook tanpa sampul kena gst terdiri daripada gold bar 10 gram, 20 gram, 50 gram dan 100 gram.

Kelebihan Emas Public Gold 15 :

Public Gold mempunyai Program Kumpul Emas, GAP (Gold Accumulation Programme) pertama di Asia dan Malaysia. Program GAP membolehkan pelabur emas bermodal kecil mengumpul emas sedikit demi sedikit untuk mendapat gold bar yang besar yang lebih rendah peratus spread dan lebih menguntungkan.

Petua pelaburan emas fizikal, adalah lebih menguntungkan memiliki sekeping gold bar 50 gram daripada memiliki 50 keping gold bar 1 gram walaupun berat emas adalah sama. Ini adalah kerana peratus spread gold bar 50 gram adalah lebih rendah dan lebih menguntungkan daripada gold bar 1 gram.

Program GAP public gold membolehkan pelabur emas membeli emas sedikit demi sedikit bermula RM100 atau beli 1 gram emas, dikumpul dalam akaun GAP dan boleh mengeluarkan jongkong emas, emas dinar atau barang kemas bebas gst di cawangan public gold berdekatan. Klik CARA BELI EMAS 1 GRAM PROGRAM GAP untuk maklumat mengenai program GAP public gold.

Kebaikkan program GAP boleh melabur modal rendah, penyimpanan percuma dan lebih menguntungkan apabila mengeluarkan jongkong emas yang besar

Banyak lagi kelebihan emas Public Gold, klik 111 KELEBIHAN PELABURAN EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD untuk melihat senarai kebaikkan apabila melabur dalam pelaburan emas fizikal Public Gold.

Daripada pengalaman saya yang melabur emas public gold semenjak tahun 2010, public gold adalah syarikat emas terbaik, terbesar, kukuh, sah dan menyediakan perkhidmatan cekap. Pengalaman berada di pejabat cawangan public gold, ramai pelabur emas syarikat lain yang datang ke cawangan public gold untuk menjual emasnya kepada public gold.

Oleh itu, buat plihan terbaik dan berhat-hati sebelum membeli emas kerana jualan emas dari syarikat berlainan akan di potong harganya. Tips sebelum membeli emas iaitu menyemak dahulu keteguhan syarikat, spread harga emas, harga emas, stok emas, jaminan membeli balik dan sebagainya seperti kelebihan emas public gold diatas.

Public Gold syarikat terbaik untuk pelaburan emas fizikal di Malaysia kerana kelebihan-kelebihan yang ada pada emas dan perak public. Buat plihan yang bijak dengan membeli emas public gold sekarang sebagai pelindung harta kekayaan dan menjana keuntungan di masa hadapan.

>> Klik segera CARA BELI EMAS untuk panduan mudah membeli emas public gold.<<